SINIFIMIZDA BİGEP ETKİNLİĞİ

SINIFIMIZDA BİGEP ETKİNLİĞİ

KÜÇÜK GEZGİN ÇANAKKALE'DE

20.12.2023 207

2. sınıf Türkçe dersi Küçük Gezgin Çanakkale'de metni, ön hazırlık çalışmaları yapılarak sınıfımızda öğrenciler ile birlikte etkinliğe dayalı olarak gerçekleştirilmiştir. Metinde Çanakkale'ye gezmeye giden bir çocuğun, gezerken öğrendikleri üzerine yazdığı bir hatıra konu edilmiştir. Çanakkale Şehitilği ve Truva Antik kentini gezen çocuğun orada gördüklerinin kendisinde bıraktığı izleri, öğrencilerimiz de iş birliğine dayalı grup çalışaması yaparak drama yoluyla gerçekleştirmiştir.

Öğrencilerimiz Çanakkale Savaşı'nda geçen kahramanlarımızın hayatını kısaca öğrenerek yaptıkları kıyafet ve materyallerle metinde geçen kavramları tanıtmış oldular. Seyit Onbaşı, Mustafa Kemal, Safiye Hüseyin(Türkiye'de modern hemşireliğin kurucusu ve Çanakkale Savaşı'nda hasta bakıcılığı yapmış) gibi kahramanlarımız öğrencilerimizin hazırladıkları kostümler ile canlandırıldı. 

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi (BİGEP) kapsamında, öğrencilerimizin sözlü anlatım becerilerinin geliştirilmesi için gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile;

Öğrencilerimizde 21. yüzyıl becerilerini öğrenmelerine yardımcı olabilmek için eğitim ortamları çocuk merkezli olacak şekilde yapılandırılmıştır. Öğrenciler süreç içerisinde aktif rol üstlenmişlerdir. Böylelikle çocuklar işbirlikçi faaliyetlerde bulunduklarında başkalarına saygı duymayı, taviz vermeyi ve birbirlerinin bakış açısını ve becerilerini takdir etmeyi öğrenirler. Bu becerileri erken yaşlarda öğrenmek, olumlu kişilerarası ilişkileri destekleme konusunda avantaj sağlar.

Drama yapılarak öğrencilerimizde, dil ve iletişim becerilerinin yanında öğrencilerimizin sosyal duyarlılığını artırıp empati yapabilmesini ve konuşma, dinleme, okuma, yazma becerilerinin gelişmesini sağlamaya çalıştık.

BİGEP kapsamında gerçekleştirmiş oldukları bu etkinlik ile sınıf öğretmenimiz Burcu BARAN ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.

19-12-202319-12-202319-12-2023