ATIK PİLLER DÖNÜŞÜYOR PROJESİ

BİGEP İLE SINIFLARIMIZDA ATIK PİLLER DÖNÜŞÜYOR

03.01.2024 129

Okulumuzda bu proje ile;
pillerin, insan sağlığına ve doğada meydana getirdiği zararın etkisini azaltıp toplanan atık pillerden fayda sağlama,
atık pillerin yeniden işlenip bazı ürünlerin hammadesi olarak kullanılmasına katkıda bulunmak,
öğrencilerde çevre ve doğayı temiz kullanma bilinci kazandırma amaçlanmıştır.

Piller bilindiği gibi çeşitli kimyasal maddelerden oluşmaktadır. Bu pillerin doğaya gelişigüzel bırakılması çevremize ciddi zararlar vermektedir. Pillerin içerisinde bulunan metaller toprağa oradan da yeraltı sularına karışmaktadır. Bunun sonucunda toprak ve su kirliliği gibi büyük tehlike kaçınılmaz hale gelmektedir. Okulumuzda atık pillerin çevreye vereceği bu zararları en aza indirmeyi ve öğrencilerimizde bu proje ile doğaya karşı bir farkındalık bilinci oluşturmaya çalışmaktayız. Sınıflarımızda öğrencilerimiz tarafından toplanan piller sayesinde öğrencilerimiz hem doğayı koruma bilincini kazanmakta hem de bunu yaşamında içselleştirerek doğaya karşı sorumluluğu olduğunu öğrenmektedir.

Projenin uygulama esasları, öğrenci ve öğretmenlerimiz ile paylaşılmış olup bu esaslar doğrultusunda projemiz düzenli olarak aylık takibi yapılarak gerçekleştirilmektedir.

Bu projemiz ile en çok pil toplayan sınıflarımız, proje kapsamında motivasyonun sağlanması ve diğer sınıflara da örnek olması amacıyla ödüllendirilmektedir.

''Atık Piller Dönüşüyor'' projemizden beklenen çıktılar ve sonuçlar:

Öğ
rencilerimizde doğaya karşı sorumluluk bilinci gelişmiştir.

Atık piller doğada tekrar kullanılabilir hale getirilip ülke ekonomisine katkıda bulunulmuştur.

Atık pillerin doğada oluşturacağı zararların azaltılmasına katkı sağlamıştır.

Ve en önemlisi de bu proje ile öğrencilerimizin zor olan bu farkındalığı kazanıp çevresine karşı duyarlı bir birey olarak yetişmesine fırsat tanımıştır.

03-01-202403-01-202403-01-202403-01-202403-01-202403-01-202403-01-202403-01-202403-01-202403-01-2024