GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUM PROJESİ

GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUM PROJESİ

BİGEP İLE GERİ DÖNÜŞTÜRÜYORUM

03.01.2024 152

''Geri Dönüştürüyorum'' projemiz okulumuz öğrencilerinin, kullanılmış, geri dönüştürülebilecek maddeleri tekrar nerelerde kullanılabileceği üzerine düşünmesi ve bunu da yaratıcı düşünme becerisini de kullanarak somut ürünler ortaya koyması amaçlanmıştır. Bu projeye ihtiyaç duymamızın nedeni, üretken ve düşündüğünü günlük hayata aktarabilen  nesiller yetiştirmektir.

Geri Dönüştürüyorum Projesi ile amaçlarımız;

  •  Öğrencilerimizde doğada kullanılmış maddeleri,tekrar kullanılabilecek birer eşya olarak görmeleri ve bu sayede daha yaratıcı, üretken, işbirlikçi  bireyler olmaları amaçlanmıştır.
  • .Bu projeyle günümüz dünyasının en önemli sorunlarından biri olan tüketim, her alanda toplumumuzu olumsuz etkilemektedir. Bu nedenle kullanılan bir maddenin fiyatından çok işlevine önem veren bireyler yetiştirilmek istenmektedir.

Öğrencilerimiz yaptıkları projeleri  sınıfta arkadaşlarına aşama aşama nasıl tasarladıklarını, ürüne çevirdiklerini aşağıdaki görseller ile anlatmışlardır. Proje kapsamında Yapılan çalışmamız; amaç kısmında da belirtildiği gibi gerçekleştirilmiş olup çalışmalarımız haziran ayına kadar düzenli olarak farklı geri dönüşüm çalışmaları ile sürdürülecektir.

Gerçekleştirilen bu projede em03-01-202403-01-2024ek gösteren sınıf öğretmenimiz Ayşe HAŞİMKARA ve öğrencilerine teşekkür ediyoruz.